Studenten

Studenten

De UitzendStudent is altijd op zoek naar slimme, enthousiaste en hard-werkende studenten. Wil je een vast, hoog loon en doe je een HBO- of WO- opleiding? Dan heeft de UitzendStudent de perfecte (bij-)baantjes voor jou.

 

Schrijf je direct in bij De UitzendStudent! Het duurt nog geen 5 minuten en je wordt persoonlijk op de hoogte gehouden van de vacatures die bij jou passen.

Vacatures

De nieuwste vacatures vind je gemakkelijk op onze Facebook-pagina! Like onze pagina en krijg zo de nieuwste vacatures op je eigen wall. 

Zit er op dit moment niets tussen onze vacatures voor jou, maar ben jij wel erg
geïnteresseerd in een (bij-)baan? Schrijf je dan in op de site en bel of mail met al je
vragen naar Vera.

Tel: +31 6 31797611
Mail: vera@deuitzendstudent.nl

Salaris en contract

Wat krijg ik per uur betaald?

Het uurloon is onder andere afhankelijk van het soort werk en het aantal uur. Het
minimum uurloon is echter altijd €10,-. Dat bedrag wordt uitgekeerd wanneer jij je
loonheffingskorting aan hebt staan.  

Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald?

Je loon wordt maandelijks op de 7e van de maand uitgekeerd. Afhankelijk van je
bank en het weekend staat je loon uiterlijk twee dagen hierna op je rekening. Heb
je vragen of klopt er iets niet, neem dan zo snel mogelijk contact op met Saartje
via saartje@deuitzendstudent.nl. Daarnaast krijg je elk jaar je jaaropgave van ons
toegestuurd. Let op dat je zowel het contract en alle overige formulieren van het
welkomstpakket juist hebt ingevuld en een kopie van je paspoort of ID hebt
opgestuurd.

Wat is precies het verschil tussen netto en bruto loon met betrekking tot de uitbetaling?

Het verschil tussen het netto en bruto loon ontstaat door de ziektekostenverzekering en de loonbelasting. De belasting kan je terugvragen mits je aan de voorwaarden voldoet. Als je je loonheffingskorting aan hebt staan, krijg je, in de meeste gevallen, dit gedeelte al direct bij je salaris uitgekeerd. Dit kun je bij maximaal één werkgever doen. De werkgever die dit voor jou toepast draagt dan geen belasting voor jou af, wanneer je minder dan ongeveer € 400,- per maand verdient.

Wat houdt de studentenregeling in?

De studentenregeling kan voor jou gunstig zijn wanneer je niet alle 13 weken van een kwartaal werkt en je recht hebt op loonheffingskorting. Blijf je gegeven deze voorwaarden onder de 1.245,- euro per kwartaal, dan hoef je volgens deze regeling helemaal geen loonbelasting te betalen. Kom je toch over de 1.245,- euro heen? Dan wordt bij de eerstvolgende verloning, met terugwerkende kracht, alles herberekend. De studentenregeling loonheffingskorting is dus ook alleen voordelig als je minder dan €5700,- per jaar verdient.

Wat is de vakantietoeslag?

Als uitzendkracht heb je recht op vakantietoeslag. Ervaring leert dat het voor
veel studenten fijn is om dit geld direct tot je beschikking te hebben. Daarom zijn
deze reserveringen direct doorberekend in je bruto uurloon.

Hoeveel mag ik bijverdienen zonder mijn studiefinanciering te verliezen?

In 2014 had je recht op studiefinanciering zolang je verzamelinkomen (studiefinanciering en bijverdiensten samen) onder € 13.729,80 bleef. Zodra je hierboven komt moet je je studiefinanciering stopzetten. Dit geldt overigs alleen als je nog in het oude financieringsstelsel zit. Zit jij in het nieuwe leenstelsel? Dan geldt er voor jou géén bijverdien grens!

Welke CAO hanteert De UitzendStudent?

Voor een reguliere uitzendkracht geldt de  CAO voor uitzendkrachten 2017-2019 van de ABU . Deze CAO kan je nalezen op voorgaande link, en anders kan je deze aanvragen bij De UitzendStudent.

Onder wat voor overeenkomst ga ik straks werken?

Als je je bij ons hebt ingeschreven en je gaat aan het werk, dan ontvang je een uitzendovereenkomst die ondertekend moet worden. Deze overeenkomst is een bindend contract tussen jou en De UitzendStudent, waarin de algemene voorwaarden en de rechten van beide partijen beschreven staan.

Wanneer ga ik pensioen opbouwen? 

Indien je meer dan 26 weken voor ons hebt gewerkt en in de 12 maanden voor je werkzaamheid bij ons niet bij een ander uitzendbureau stond ingeschreven, heb je recht op pensioen. Je valt dan in de zogeheten basisregeling. Je bouwt na 26 weken maandelijks een vast kapitaal op van 2,6% van je volledige brutoloon. Deze pensioenopbouw wordt in zijn geheel betaald door de werkgever en niet door de werknemer. Dit percentage is vast gelegd door de overheid en is niet afhankelijk van loon, leeftijd en/of ervaring.

Indien je meer dan 72 weken voor ons hebt gewerkt val je in de plusregeling. Dit houdt in dat je samen met je werkgever een premie betaalt voor je pensioen, om zo een pensioen te kunnen opbouwen. Van de totale premie van 12,3% betaalt de werkgever twee derde, de rest wordt ingehouden op je salaris. Deze premie dragen wij af aan de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). Alle stukjes premie bij elkaar vormen de basis voor het pensioen dat je straks na je 67e krijgt. Vanaf je 67e betaalt StiPP je dan je pensioen uit.

Als je meer informatie wil bekijken betreffende de pensioenregelingen van uitzendbureaus, kun je kijken op de website van StiPP.

Staat jouw vraag er niet bij? 

Neem dan gerust contact met ons op via info@deuitzendstudent.nl!